Varastohyllyt turvalliseen säilytykseen

15 February 2022
 Kategoriat: , Blog

jaa  


Rakennusvaiheessa, oli se omakotitalo, halli tai varasto, on oleellista miettiä minkälaiset säilytysratkaisut tilaan halutaan. Nämä puolestaan riippuvat siitä millasia asioita tahdotaan kyseisessä paikassa säilyttää. Asianmukainen ja hyvin suunniteltu säilytysratkaisu tekee tavaroiden varastoimisesta tai esille laitosta helpompaa sekä vaivattomampaa, sen sijaan että säilytystila tehdään huolimattomasti. Tällöin voi olla, että tilaa ei lopulta ole tarpeeksi, tai hyllyt joissa tavaroita säilytetään, ovat liian heiveröisiä juurikin kyseisille säilytettäville tavaroille. Tässä blogissa tahdonkin keskittyä varaston säilytysratkaisuihin, ja minkälaiset varastohyllyt ovat sopivat erilaisille sekä painoisille esineille. Ehkäpä tästä on hyötyä sinulle, joka suunnittelee varaston tai hallin rakentamista tai sellaisen päivittämistä. Toivottavasti viihdyt. 

Vaihtoehtoja varastohyllyihin on monenlaisia

Varastohyllyt itsessään ovat laaja käsite, sillä niitä on tarjolla paljon erilaisia, riippuen käyttötarkoituksesta. Ne voivat olla pientavarahyllyjä, jotka ovat tarkoitettu kevyempään säilyttämiseen. Usein tällaiset hyllyt on rakennettu elementtiratkaisuista, ja on niitä myös mahdollista muunnella käyttötarkoituksen perusteella. Siirtohyllyt puolestaan ovat hyvä vaihtoehto, jos halutaan mahdollisuus siirtää hyllyjä. Tämä tapahtuu sähköisesti, tai kammen avulla. Kyseisiä hyllyjä löytyy eri kantavuuksilla. Varastohyllyt käsittävät myös puutavarahyllyt sekä pitkän tavaran hyllyt, joissa voidaan säilyttää esimerkiksi putkia. Yleisiä ovat myös kuormalavahyllyt, jotka mitoitetaan lavojen standardimitat huomioonottamalla, mutta myös niissä kannattavuus on muunneltavissa. Syväkuormaushyllyt ovat myöskin suosittuja teollisuusympäristössä, ja ne on suunniteltu siten, että trukin avulla voidaan kulkea ikään kuin hyllyn sisällä - Tällöin trukin on oltava kyseiseen toimeen sopiva. Kaiken kaikkiaan, vaihtoehtoja on monia ja käyttötarkoituksesta riippuen, ammattilaiset osaavat kertoa, minkälaiset varastohyllyt ovat paras ratkaisu. Asennukseen on myös käytettävä ammattilaista, jotta voidaan säilytys suorittaa turvallisesti, sillä väärin asennettuna voivat ne pahimmassa tapauksessa aiheuttaa henkilövahinkoja. Esimerkiksi Naakan Asennuspalvelu on erikoistunut varastohyllyjen rakennukseen.

Varastohyllyt myös industriaaliseen sisustukseen

Varastohyllyt soveltuvat myös säilytysratkaisuun kotona. Trendit sisustuksessa muuttuvat, ja nykyään suositaankin pelkistettyjä kalusteita. Varastohyllyt sopivat myös siis kodin sisustukseen, ja voidaankin niitä käyttää esimerkiksi toimistossa, tai jopa kylpyhuoneessa - oikeastaan missä vain, kunhan se miellyttää omaa silmää. Etenkin toimistossa simppelit varastohyllyt ovat oiva keino säilöä mappeja sekä muita toimistotarvikkeita. Inspiraatiota löytyy monenlaista, ja sitä voidaankin etsiä esimerkiksi erilaisilta nettisivuilta sekä lehdistä.