Vedensuodattimen hinta ja hyödyt

27 June 2023
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Monet valitsevat vedensuodattimien käytön myös kotona. Miksi suodattimia käytetään, on monia syitä, monet eivät esimerkiksi pidä siitä, miltä vesi maistuu, mutta vedessä voi olla myös bakteereita, mikrobeja ja muita epäpuhtauksia, jotka halutaan suodattaa pois. Tällä kertaa blogissa on aiheena vedensuodattimen hinta ja hyödyt. Jos vedensuodatin on harkinnassa ja haluat lukea aiheesta lisää, tervetuloa tämänkertaisen kirjoituksen pariin lukemaan aiheesta lisää.

Mistä vesijohtovesi tulee?

Vesijohtovesi otetaan joista, järvistä, pohjavedestä ja tekopohjavedestä. Vettä löytyy maanalaisen kallion, maaperän ja hiekan välisistä halkeamista. Pohjavesi alkaloidaan, puhdistetaan raudasta ja magnaanista ja desinfioidaan. Pintavesi käsitellään hieman eritavalla, siihen lisätään ensin alkukemikaaleja, se hämmennetään, selkeytetään, hiekkasuodatetaan, aktiivihiilisuodatetaan ja desinfioidaan. Kun vesi on käsitelty, se kuljetetaan vesikraanaan maanalaisten vesiputkien kautta. Tämän prosessin aikana vesi voi joutua kosketuksiin epäpuhtauksien, kuten metallien tai bakteerien kanssa putkistossa ennen kuin se pääsee hanoihin.

Täytyykö vesijohtovettä suodattaa?

Vaikka vesijohtovesi on puhdasta vesilaitokselta lähtiessään, voi siihen matkan aikana kertyä epäpuhtauksia putkistosta. Toiset eivät pidä vesijohtovetensä mausta, joka voi olla esimerkiksi sen puhdistukseen käytettävän kloorin maku. Kloori auttaa pitämään veden puhtaana bakteereilta ja muulta kasvustolta. Toisinaan vedessä voi myös olla mineraaleja tai muita luonnossa esiintyviä epäpuhtauksia, joista osa voi olla haitallisia. Esimerkiksi kaivovedessä voi olla liikaa magnaania tai rautaa, jotka eivät ole hyväksi terveydelle. Vedessä olevat epäpuhtaudet saattavat myös muuttaa sen makua. Vedensuodattimet voivat auttaa vähentämään epämiellyttäviä makuja, hajuja ja epäpuhtauksia.

Jos vedessä on epäpuhtauksia, se kannattaa suodattaa

Hyvälaatuiseen vedensuodattimeen investointi on kannattavaa, jos kraanavedessä on epäpuhtauksia tai epämiellyttävä maku. Puhdas vesi on tärkeä jokaisen terveydelle. Vedensuodattimia on olemassa paljon erilaisia. Usein vedensuodattimen hinta riippuu siitä, minkälaisien suodatin on kyseessä. Vedensuodattimen hinta ei siis ole ainoa kriteeri sen laadulle. Vedensuodattimet on suunniteltu poistamaan lähes kaikki epäpuhtaudet vesijohtovedestä, vaikka se riippuu myös siitä, minkä tyyppinen suodatin ostetaan. Se minkälainen suodatin kannattaa hankkia, riippuu omasta budjetista ja siitä, mitä vedestä halutaan suodattaa. Vedensuodattimia kannattaa vertailla huolellisesti ennen ostopäätöksen tekemistä. Jalovesi Oy tarjoaa vedensuodattimet moneen tarpeeseen.