Lasin myynti on mahdollista myös verkkokaupassa

16 February 2023
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Lasi on materiaali, jota käytetään monessa eri kohteessa. Lasia ja siitä valmistettuja tuotteita on käytetty kauan, mutta varmuudella ei tiedetä, kuka sen on keksinyt, missä ja milloin. Voi olla, että lasia on myös syntynyt luonnollisesti, kun hiekka on kuumentunut erittäin voimakkaasti, esimerkiksi autiomaassa. Vanhimmat lasilöydöt ovat ajalta tuhansia vuosia ennen ajan laskun alkua. On olemassa erilaisia lasityyppejä ja niihin käytetään erilaisia ainesosia ja valmistusmenetelmiä. Mitä on lasi, mistä se on valmistettu, miten tapahtuu lasin leikkaus ja lasin myynti? Tervetuloa lukemaan aiheesta lisää tämänkertaisesta kirjoituksesta.

Lasi on erittäin monipuolinen materiaali

Lasin tärkeimmät ainesosat ovat hiekka, kalkki ja sooda, mutta riippuen lasin käyttötarkoituksesta, voidaan valmistukseen käyttää lisäksi dolomiittia, alumiinioksidia ja myös muita raaka-aineita. Lasi voidaan sulattaa nestemäiseksi ja kylmänä se on kiinteää ainetta. Kun lasi on kuumaa ja sulaa, sitä voidaan muotoilla halutun muotoiseksi. Kun lasi on muotoiltu halutun muotoiseksi, se jäähdytetään hitaasti, että siitä tulee kestävää. Lasia voidaan värjätä ja käsitellä erilaisilla aineilla tai se voi olla täysin kirkasta ja läpinäkyvää. Lasi on vedenpitävää ja kestää monia erilaisia kemikaaleja, sitä voi kierrättää. On olemassa paljon erilaisia lasilaatuja ja erikoislaseja, joita valmistetaan erilaisiin tarkoituksiin. Lasia voi myös käsitellä monella eri tavalla.

Erilaisia lasilaatuja ja erikoislasityyppejä

Erilaisia lasilaatuja ja erikoislasityyppejä on paljon erilaisiin käyttötarkoituksiin ja lasin myynti tapahtuu myös sen käyttötarkoituksen mukaisesti. Rakennusten julkisivuissa käytetään julkisivulasia, joka on yleensä karkaistu, silkkipainettu tai laminoitu lasielementti. Karkaistu lasi on lämpökäsitelty, kestävä lasi, joka on karkaistu joko kuumentamalla tai kemiallisesti. Auringonsuojalasi on valmistettu joko float-menetelmällä tai online-pinnoittamalla. Lasia käsitellään sen vuoksi, että se vähentää liiallista auringon valon tai lämmön pääsyä sisätiloihin. On olemassa myös itsepuhdistuvaa lasia, jossa lasi pinnoitetaan niin, että se puhdistaa itse itsensä liasta. Lasista voidaan myös tehdä paloa kestävä, jolloin se kestää korkeita lämpötiloja ja estää liekkien ja savun etenemistä. Myös peilit valmistetaan lasista, jonka toinen puli on pinnoitettu metallilla, että se heijastaa valoa. Lasin myynti voi tapahtua monella tavalla, joko valmiiksi tiettyyn kokoon leikattuna tai se voidaan leikata halutun kokoiseksi, asiakkaan toiveiden mukaan. Lahden Lasipalvelu Oy tarjoaa lasin leikkaamista mittatilaustyönä.