Vedensuodatin - heitä hyvästit pahanmakuiselle vedelle

16 May 2022
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Vedensuodatin on avuksi jos haluat puhdistaa vesijohtovettä mökillä tai kotonasi. Seinään kiinnitettävät ja pöydälle asennettavat vedenpuhdistimet ovat olleet varsin yleisiä valintoja vedenpuhdistinta valittaessa. Suurien vedensuodattimien asentaminen keittiöihin voi kuitenkin olla vaikea tehtävä, koska ne vievät myös paljon tilaa. Tähän hyvä ratkaisu on tiskipöydän alle sijoitettava vedensuodatin.

Samoin kuin muutkin suodattimet, altaan alla olevat vedensuodattimet on varustettu erilaisilla puhdistusprosesseilla, jotka poistavat vedestä erityyppisiä epäpuhtauksia, jotta se olisi turvallista käyttää. Vedenpuhdistimen hana voidaan kiinnittää suoraan pesualtaaseen, jotta voit käyttää puhdistettua vettä juomisen lisäksi myös ruoanlaittoon.

Mikä tekee tiskin alla olevista vedenpuhdistimista erilaisia?

Kuten nimestä voi päätellä, tiskin alla olevat vedenpuhdistimet sijoitetaan keittiön tiskin tai pesualtaan alle, mikä auttaa säästämään paljon tilaa. Tilaa säästävä ominaisuus tekee laitteesta erilaisen kuin muista markkinoilla olevista vedenpuhdistimista. Lavuaarin alle sijoitettavan vedenpuhdistimen avulla voit maksimoida keittiötilasi, jolloin työtaso ja seinätila jäävät vapaiksi keittiön muille elementeille.

Altaan alle asennettavat vedenpuhdistimet toimivat samalla tavalla kuin seinään asennettavat vedenpuhdistimet. Ainoa ero tiskialtaan alle ja seinään asennettavien vedenpuhdistimien välillä on asennus ja ulkonäkö. Tiskin alla olevissa vedenpuhdistimissa käytetään uusimpia puhdistustekniikoita veden puhdistamiseksi ja sen saattamiseksi kulutukseen sopivaksi. Tiskin alle asennettavien vedenpuhdistimien virtausnopeus on kuitenkin melko suuri verrattuna seinään asennettaviin tai pöydälle asennettaviin puhdistimiin. Tästä voi kiittää puhdistimien mukana saatavien hydrostaattisia säiliöitä. Tämän seurauksena vesihanasta tulee vettä kovemmalla paineella kuin muun tyyppisiä vedensuodattimia käytettäessä.

Pesualtaan alle asennettavan vedensuodattimen edut  

Vedensuodatin poistaa epäpuhtauksia kuten rautaa, mangaania jne.. Näin vedestä tehdään turvallista kulutusta varten. Pesualtaan alla olevat vedenpuhdistimet eivät ainoastaan varmista, että juot turvallista vettä, vaan niillä on myös useita muita etuja. Vesi on tärkeä osa ruoanvalmistusta. Osa ruoka-aineista on keitettävä etukäteen, osassa taas vettä käytetään yhtenä tärkeimmistä ainesosista. Kiehauttaminen tai höyrystäminen voi poistaa vedestä osan kivennäisaineista, mutta vesi voi silti muuttaa ruoka-aineiden makua. Kun käytät puhdistettua vettä tiskin alla olevasta vedenpuhdistimesta, huomaat eron valmistamiesi ruokien maussa. Jos käytät pullotettua vettä, koska vesijohtovesi ei maistu hyvältä, on muutoksen aika. Suodattamattomien epäpuhtauksien määrä tekee hanavedestä epämiellyttävää juotavaa. Kun asennat vedenpuhdistimen, se poistaa kemikaalit, jotka antavat vedelle selvän maun ja hajun. Silloin käyttämässäsi puhtaassa vedessä ei ole pistävää hajua tai makua. Vedenpuhdistimset tarjoaa esimerkiksi Jalovesi Oy.