Porcellanato laatat toimivat kylpyhuoneessa, mutta myös muissa kodin tiloissa

11 October 2021
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Kylpyhuoneen remontointi ja rakentaminen ovat aina isoja projekteja, ja ne kannattaa suunnitella ja valmistella huolella. Kosteiden tilojen suunnittelussa tulee huomioida monia asioita ja niitä koskevat myös tiukat ohjeet. Kylpyhuone lasketaan kuuluvaksi märkätiloihin, joten on erittäin tärkeää, että siellä on oikeat rakenneratkaisut ja materiaalit ja, että se on rakennettu oikeanlaisilla menetelmillä. Kosteus- ja homevauriot johtuvat usein puutteellisista vedeneristyksistä ja toimimattomista teknisistä ratkaisuista kosteuden poistamiseksi. Märkätilojen remontointiin ja rakentamiseen kannattaa käyttää ammattilaisen apua suunnitteluvaiheessa, materiaalien ja sisustusratkaisujen valinnassa sekä teknisten ratkaisujen suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Vaihtoehtoja kylpyhuoneeseen sisustusratkaisuihin löytyy joka lähtöön, mutta kannattaa aloittaa suunnittelu miettimällä omia tarpeita ja toiveita kylpyhuoneen suhteen. Nyrkkisääntönä kannattaa valinnoissa pitää materiaalien kestävyyttä ja sopivuutta märkätiloihin. Myös käyttötarve ja käyttäjien määrä kannattaa huomioida valinnoissa, kuten myös tilan koko ja muoto. Esimerkiksi keraamiset laatat, kuten Porcellanato ovat hyvä valinta kylpyhuoneeseen ominaisuuksiensa vuoksi.

Porcellanato laatat sopivat myös vaativiin olosuhteisiin

Keraamisia laattoja on paljon erilaisia ja ne eroavat toisistaan valmistusmenetelmän ja ominaisuuksien osalta. Kaakeli sopii esimerkiksi käytettäväksi vain seinälaattana, mutta klinkkerilaatta ja porcellanato sopivat sekä seinä- että lattiapinnoille ja osa niistä myös ulkona käytettäväksi. Keraamiset laatat ovat hyvä valinta seinä- ja lattiamateriaaliksi moneen kodin tilaan ja myös kylpyhuoneeseen, koska niillä on paljon ominaisuuksia, jotka puoltavat niiden käyttöä siellä. Keraamiset laatat ovat pitkäikäisiä ja kestävät hyvin kosteutta ja arjen rasitusta. Laatoitus on myös helppo pitää puhtaana ja se johtaa hyvin lämpöä, joten lattialämmitykseen yhdistettynä se on miellyttävän lämmin, mutta kesällä mukavan viileä. Monet keraamiset laatat kestävät myös kylmää ja pakkasta, joten niitä voi käyttää myös ulkotiloissa, esimerkiksi terassilla tai patiolla. Keraamiset laatat eivät myöskään haalistu auringonvalossa ja niiden kestävyydestä kertoo se, että maailmalta löytyy keraamisia laatoituksia, jotka ovat olleet käytössä vuosituhansia. Porcellanato laatoilla ei ole käyttörajoituksia ja ne ovat myös paloturvallinen ja ympäristöystävällinen valinta kodin pintamateriaaliksi. Värien ja kuosien valikoima on laaja, kuten myös muotojen ja pinnan käsittelyn, joka voi olla esimerkiksi matta tai kiiltävä. Kannattaa muistaa, että laatan karheusaste vaikuttaa lattian liukkauteen. Vehoniemen Laattamyymälä tarjoaa laajan valikoiman porcellanato laattoja.