Miten valita kylpyhuoneen laatat

31 March 2020
 Kategoriat: Home & Garden, Blog

jaa  

Kaikessa sisustuksessa ja rakentamisessa on nykyisin kattava kirjo erilaisia materiaaleja, värejä, muotoja ja pintoja. Niin myös kylpyhuonelaatoissa, johon perehdymme tässä kirjoituksessa. Laattoja on niin paljon erilaisia, että voi monille olla vaikeaa tehdä päätös niiden suhteen. Seuraavassa kerrotaan mitä ottaa huomioon laatan valinnassa. Samat vinkit käyvät myös hyvin keittiön laattojen valintaan.

 

Tee pitkäaikainen valinta

Kylpyhuoneen laatoitus on sen verran työläs prosessi, ettei sitä halua lähteä uusimaan kovin usein. Tämän takia kannattaa miettiä laattavalintojen kohdalla sellaisia asioita kuten ajattomuus, kestävyys ja myöskin se, onko asunnossa tarkoitus asua itse jatkossakin vai onko mahdollisesti myynti edessä tulevan vuosikymmenen aikana. Tällöin kannattaa myös pitää mielessä se ettei tee siitä liian persoonallista, vaan sellaisen mikä miellyttää useamman silmää.

 

Pientä vai isoa laattaa

Tämä on hyvin makuasia, mutta isot kylpyhuoneen laatat ovat yleistyneet viime vuosina paljon. Se on helpompaa asentaa, mutta se on myös näyttävää ja selkeää. Mutta kyllä pienistäkin laatoista löytyy upeita vaihtoehtoja. Kannattaa siis tutustua valikoimaan ja valita ennemmin se mikä miellyttää silmää eniten. Isojen laattojen kanssa kannattaa vain olla tarkkana pienissä tiloissa, että asennusvaiheessa laatan asettelee keskitetysti ja laattajaottelu tulee tehtyä oikein.

 

Lattiassa turvallisuus ja käytäntö edellä

Lattiassa kannattaa ehdottomasti suosia karheaa laattaa jottei se missään tapauksessa ole liian liukas. Myöskin kannattaa käytännön takia valita laatta materiaalista, minkä saa puhdistettua hyvin. Hyvänä vinkkinä on, että hieman tummempi sävyiset kylpyhuoneen laatat eivät tuo likaa ja pölyä hyvin esille.

 

Miten näyttävyyttä ja persoonallisuutta

Koska valikoimaa on paljon, on myös mahdollisuuksia tehdä kylpyhuoneesta omanlainen. Voit tehdä rohkeitakin värivalintoja esimerkiksi tekemällä yhden korosteseinän. Voit tuoda luksusta hienostuneella marmorilla ja kultaisen värisillä hanoilla ja yksityiskohdilla. Rouheampaa ilmettä saa taas betonimaisilla, teräksen värisillä tai kivimäisillä laatoilla. Yksi ratkaisu mitä harvat tekee, on laittaa laattaa epätyypilliseen suuntaan, esimerkkinä on asentaa seinään iso suorakulmainen laatta pystysuuntaan. Tai miksipä ei vaikka aloittaa laatoituksen toisin päin, jakaa seinä koko seinän levyisellä hyllyllä ja jatkaa laatoitusta toisin päin katon rajaan saakka.

Tapoja ja vaihtoehtoja on monia, ja jos valinnat mietityttää, saat apua niihin laattoja myyviltä liikkeiltä. Heillä on vahva asiantuntemus laattojen valintaan ja paljon ideoita toteutukseen. Esimerkiksi liike Pirkanmaalla: Vehoniemen Sora Oy.